HAMAS'TAN 'DÖNER KAPI POLİTİKASI'NA ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 2005 Tarih: 04 Eylul 2019 09:16
HAMAS'TAN 'DÖNER KAPI POLİTİKASI'NA ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunu ve “döner kapı” politikasını kınadı.
Filistin Yönetimi zindanlarından çıkanların kısa bir süre sonra işgal güçlerince ve işgal rejimi zindanlarından kurtulanların da yine birkaç gün sonra Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alınması “döner kapı politikası” olarak adlandırılıyor.
 
Hamas liderlerinden Abdurrahman Şedid, işgal güçlerinin gözaltılarla ve ihlallerle Filistin halkını hedef alan saldırılarının gölgesinde güvenlik koordinasyonunun tehlikesinin daha iyi anlaşıldığını söyledi.
 
Şedid, güvenlik koordinasyonunun Batı Yaka’da Filistin halkının boynu üzerinde sallanan kılıç olduğunu ve “döner kapı politikasıyla” Filistinlileri özgürlükten mahrum bıraktığını ifade etti.
 
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin gözaltına alıp serbest bıraktığı kişilerin kısa süre sonra işgal güçlerince gözaltına alındığına dikkat çeken Şedid, bugün (3 Eylül Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin son olarak bu sabah erken saatlerde eski esir ve siyasi tutuklu Cemil Cemal Ebu Sade’yi gözaltına aldığını bildirdi.
 
Şedid, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin 82 gündür gözaltında tuttuğu Ebu Sade’yi dün serbest bıraktığını hatırlattı.
 
Hamas lideri, Filistin davasını tehdit eden tehlikelere işaret ederek, Filistin Yönetimi’nden hesaplarını gözden geçirmesini istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar