HAMAS'TAN ABD'NİN DİYALOG TEKLİFİNE RED

 

Görüntülenme: 2336 Tarih: 11 Temmuz 2019 15:02
HAMAS'TAN ABD'NİN DİYALOG TEKLİFİNE RED

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın Amerikan yönetimiyle diyalog için birden çok mesaj aldığını ve söz konusu mesajları reddettiğini söyledi.
 
Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, diyalog mesajlarını iki sebeple reddettiklerini belirtti.
 
Birinci sebebin Amerika’nın Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen ve “Yüzyılın Anlaşması” adıyla bilinen planı olduğunu ifade eden Ebu Merzuk, ikinci sebebin ise Filistin Yönetimi’nin Amerikalılarla her türlü diyaloğu boykot kararı olduğunu bildirdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık 2017’de Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin ardından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Amerikan yönetimiyle her türlü iletişimi kestiklerini açıklamıştı.
 
Taraflar arasında gizli kanallarla iletişim devam etse de Abbas’ın bu kararı direniş grupları ve Filistin halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Israel Hayom gazetesi, Pazartesi günü Ramallah’taki üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Ramallah ve Washington arasında Abbas’ın başlattığı boykotun sona erdirilmesi için karşılıklı mesajların gidip geldiğini yazdı.
 
Söz konusu haberde ayrıca Ramallah’tan Filistin İstihbaratı Başkanı Macid Ferec başkanlığında üst düzey bir heyetin yakında Washington’a gideceği belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar