HAMAS SÖZCÜSÜ: YÜZYILIN ANLAŞMASI YENİLGİYE MAHKUMDUR

 

Görüntülenme: 1907 Tarih: 15 Şubat 2020 20:53
HAMAS SÖZCÜSÜ: YÜZYILIN ANLAŞMASI YENİLGİYE MAHKUMDUR

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas, Filistinlilerin direniş ve birliğinin Amerika ve Siyonist rejimin Yüzyıl'ın Anlaşması adlı planının bozguna uğramasına yol açacağını duyurdu.

El-Alem'in bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Abdülletif Kanu, Cuma günü yayınladığı bildiride Filistin halkının Elfecrü'l Azim adlı kampanyaya katılımından dolayı şükranlarını dile getirdiği bildiride, Filistin halkının mesajının  Mescidi Aksaya destek vermek ve bu kutsal mekanı bölmeye yönelik girişimleri yok etmek olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi, Batı Şeria ve bazı Müslüman ülkelerde Filistin'liler geçen Cuma günü Camilerde sabah namazına katılmalarının ardından işgal altındaki Filistin'de İslami kutsallıkları korumaya yönelik Elfecrü'l Azam adlı kampanyaya katıldı.

Amerika başkanı Donald Trump geçen 28 Ocak tarihinde Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile birlikte Yüzyıl'ın Anlaşması adlı şom planı açıkladı.

 

Söz konusu plan, Kudüs'ün Siyonist rejimin başkenti olarak resmen tanınması, Batı Şeria'nın %30'unun Siyonist rejime devredilmesi,  Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönüşünün engellenmesi ve Filistinlilerin silahsızlanması gibi maddeleri içermektedir.

parstoday

Yorumlar