HAMAS SÖZCÜSÜ KASIM: FİLİSTİN HALKI YÖNETİM KURULLARINDAKİ TEMSİLCİLERİNİ SEÇME HAKKINA SAHİPTİR

 

Görüntülenme: 1731 Tarih: 06 Kasım 2019 06:55
HAMAS SÖZCÜSÜ KASIM: FİLİSTİN HALKI YÖNETİM KURULLARINDAKİ TEMSİLCİLERİNİ SEÇME HAKKINA SAHİPTİR

İslami Direniş Hareketi (Hamas), ulusal diyaloğun gerçek anlamda bir seçim yapılmasını sağlayabileceğini belirterek, Filistin halkının yönetim kurumlarındaki temsilcilerini seçme hakkına sahip olduğunu ifade etti.
Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, dün akşam konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının işgale karşı mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.
Filistin halkının diyalog aracılığıyla gerçek bir seçim yapılmasını sağlayabileceğini bildiren Kasım, Hamas’ın seçimler konusundaki ciddiyetini bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Kasım, Hamas’ın başkanlık, parlamento ve ulusal konsey için temsilcilerini seçme hakkı olduğunu ve bu hakkın kullanılabilmesi için herkesin omuz omuza vermesi gerektiğini dile getirdi.
Filistin halkının özgürlüğü uğruna birçok fedakarlıkta bulunduğuna ve temsilcilerini de özgürce seçme hakkına sahip olduğuna dikkat çeken Kasım, halkın meşruiyet kaynağı olduğunu hatırlattı.
Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ve Filistinli grupların liderleri dün Gazze kentinde Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır ile bir araya geldi.
Quds Press Haber Ajansı, Hanna Nasır’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan Filistinli grupların talep ettiği ulusal buluşmadan önce parlamento seçimleri için kararname yayınlama önerisini ilettiğini ve grupların her birinin öneriye cevabını ayrı ayrı vereceklerini ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar