HAMAS SÖZCÜSÜ BERHUM: FİLİSTİN'İ KORUMAK TÜM MÜSLÜMANLARA FARZDIR

 

Görüntülenme: 2298 Tarih: 29 Mayıs 2020 12:42
HAMAS SÖZCÜSÜ BERHUM: FİLİSTİN'İ KORUMAK TÜM MÜSLÜMANLARA FARZDIR

İslami Direniş Hareketinin (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail işgal güçlerinin, Filistinli Müslümanların işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camii’inde ibadet etmelerini engellemesinin İsrail’in İslam’ın mukaddes değerlerine karşı beslediği düşmanlığın göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi.
 
İsrail’in her fırsatta Filistinlilerin haklarına yönelik suç işlediğine dikkat çeken Berhum, “Bölgedeki bir takım ülkelerin İsrail ile kültürel normalleşme sürecini başlatması ve uluslararası sessizlik, İsrail’i kutsal değerlerimize saldırma yönünde cesaretlendiriyor.” ifadelerini kullandı. 
 
Hamas Sözcüsü Berhum yaptığı basın açıklamasında, “İsrail’in halkımıza, topraklarımıza ve mukaddesatımıza yönelik izlediği işgal politikaları, özgürlüğe giden yolda direniş gösteren Filistinlilerin gücünü kıramayacaktır.” şeklinde konuştu.
 
İsrail’in işgal ve baskılarına maruz kalan Filistinlilerin biran bile umutsuzluğa kapılmadığını vurgulayan Berhum, ” Batı Şeria başta olmak üzere işgal altındaki topraklarda yeşeren Filistinli gençlerin aklında ve vicdanında kök salmış mücadele ruhu ile direniş fikri hiçbir zaman değişmeyerek sabit kalmaya devam edecek.” dedi.
 
Filistin davasının bütün Müslümanların sahip çıkması gereken bir emanet olduğunu söyleyen Berhum açıklamasına, “İşgalci İsrail’e karşı direniş ve Filistin halkının haklarını müdafaa etmek kutlu bir iş olmaktan öte dini bir vecibedir. Hiç kimse bu mukaddes davaya sırtını çeviremez.“ şeklinde devam etti.
 
İşgalci İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camii'nde sabah ezanının okunmasını engellerken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini bahane ederek onlarca Filistinlinin camiye girmesine ve namaz kılmasına engel oldu.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, çok sayıda Filistinli Müslüman sabah namazını kılmak üzere Hz. İbrahim Camisi'ne akın etti.
 
Ancak İsrail askerleri, giriş kapılarını uzun süre kapatarak Filistinlilerin camiye girmesine engel oldu. İsrail askerleri ayrıca Hz. İbrahim Camii müezzininin de sabah ezanını okumasına izin vermedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar