HAMAS: MESCİDİ AKSA BÜYÜK BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYA

 

Görüntülenme: 2033 Tarih: 22 Ağustos 2019 12:20
HAMAS: MESCİDİ AKSA BÜYÜK BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYA

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki lideri Mahir Salah, 50 yıl önce Mescid-i Aksa’yı yakan fanatik zihniyetin Amerika ve işgal rejimi yöneticilerinde yaşadığını söyledi.
Salah, Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümü münasebetiyle dün yayınladığı bildiride, “Acımız hâlâ canlı. Çünkü Yahudi yerleşimcilerin baskınları devam ediyor” dedi.
Yahudi yerleşimcilerin Kurban Bayramı’nın ilk günü sabahı Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlediğine dikkat çeken Salah, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölmeye çalıştığını kaydetti.
Salah, Mescid-i Aksa’nın altındaki kazı çalışmalarının, Kudüs’ü Yahudileştirme faaliyetlerinin ve yıkımların da devam ettiğini belirtti.
İngiliz işgalinden bu yana Filistin halkının baskılara ve zulme uğradığını söyleyen Salah, Filistinlilerin kutsal mekanlarını korumak ve topraklarını işgalden kurtarmak için her türlü fedakarlıkta bulunmayı sürdürdüğünü açıkladı.
Bölge halklarının da Kudüs’ü ve halkını desteklediğini bildiren Salah, “Mescid-i Aksa bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Güçlerimizi birleştirmemiz gerekir” dedi.
Hamas lideri, Mescid-i Aksa’nın geçmişte de intifada ateşini yaktığını, ümmeti diriltecek ve işgalci düşmanı yakacak bir meşale olduğunu ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar