HAMAS LİDERİNDEN TELEFON DİPLOMASİSİ

 

Görüntülenme: 1679 Tarih: 01 Kasım 2019 02:43
HAMAS LİDERİNDEN TELEFON DİPLOMASİSİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistinli, Arap ve yabancı birçok yetkiliyle telefon görüşmeleri gerçekleştirerek Filistin’deki son durum ve hareketin seçimler konusundaki tavrı hakkında bilgi verdi.
 
 
Hamas, dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Heniyye’nin Arap Birliği Genel Sekreteri, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Katar Dışişleri Bakanı ve Mısır İstihbaratı yetkilileriyle telefon görüşmeleri yaptığını, seçimler konusunda Hamas’ın ve diğer grupların benimsediği sorumlu tavrı anlattığını söyledi.
 
 
Seçimlerle ilgili kararın Hamas’ın milli birliğin sağlamanın ve bölünmüşlük haline son vermenin zorunlu olduğu kanaatiyle uyumlu olduğuna işaret eden Heniyye, Filistin halkı olarak Filistin davasını hedef alan tehlikelere karşı birlik olmaktan başka seçenekleri olmadığını ifade etti.
 
 
Hamas’ın sorumluluk duygusuyla hareket ederek seçimler konusunda büyük esneklik gösterdiğini bildiren Heniyye, seçimlerin başarılı olması için uygun koşulların sağlanması gerektiğini dile getirdi.
 
 
Heniyye, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde eşit koşulların sağlanması ve seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi halinde Hamas’ın seçim sonuçlarına saygı duyacağını kaydetti.
 
 
Hamas liderinin Arap ve yabancı yetkililerle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde muhataplarından olumlu tepkiler aldığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar