HAMAS LİDERİNDEN SUUDİ KRALLIĞINA ÇAĞRI: FİLİSTİNLİLERİ SERBEST BIRAKIN

 

Görüntülenme: 1845 Tarih: 16 Mayıs 2020 11:10
HAMAS LİDERİNDEN SUUDİ KRALLIĞINA ÇAĞRI: FİLİSTİNLİLERİ SERBEST BIRAKIN

Hamas lideri, Suudi Arabistan'dan tutukladığı Filistinliler'i serbest bırakmasını istedi.

Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'ndaki programa katılan Hamas lideri İsmail Heniyye, "Mısır, İsrail ile aramızda ara buluculuk yapıyor. Bazı ülkelerden de bazı temaslar söz konusu ancak asıl faaliyeti Kahire yürütüyor. Müzakerelerin başındayız ama dolaylı müzakerelerde henüz istenen ilerleme kaydedilmedi." dedi.
Heniyye, İsrail'in bu konuda ciddi olmadığını ve meseleye yüzeysel yaklaştığını ifade etti.
Suudi Arabistan'daki Filistinli tutuklularla ilgili de konuşan Heniyye, söz konusu kişilerin Mescid-i Aksa'daki murabıtlar (gönüllü Müslüman bekçilerin), diasporadaki Filistinliler ile Gazze'deki yoksul kişilere yönelik yardım faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını belirtti ve Kral Selman bin Abdulaziz'den bu tutukluları serbest bırakmasını istedi.
Heniyye ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Filistin iç siyasetini yeniden düzenlemek, İsrail'le müzakerelerden doğan siyasi durumu değerlendirmek ve direnişle ilgili ulusal strateji belirlemek üzere toplantıya çağırdı.

Bu arada, Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas, Siyonist rejimin Batı Şeria'da bazı bölgelerin işgal topraklarına ilhak etmesi halinde, bu rejim ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edeceğini duyurdu.

Abbas, Nekbe Günü'nün 72. yıldönümü dolaysıyla yaptığı konuşmada, Filistin milletinin direnişiyle Filistin meselesini yok etmeyi amaçlayan tüm plan ve komploların etkisizleştirildiğini belirtti.
Özerk Teşkilat Başkanı, Filistinliler'in bu kutsal yoldaki hareketinin Filistin bayrağının Mescid-i Aksa ve Filistin'in ebedi başkenti Kudüs'teki el Kıyame Kilise'sine asılana kadar durmayacağını vurguladı.

 

Abbas,sözlerinin devamında teşkilatın İşgal rejimi İsrail yahut ABD ile tüm anlaşma ve sözleşmelerini gözden geçirip, tümünü iptal edeceğini sözlerine ekledi.
parstoday

Yorumlar