HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE'DEN İMAM HAMENEİ'YE KUTLAMA MESAJI

 

Görüntülenme: 2649 Tarih: 12 Şubat 2020 09:13
HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE'DEN İMAM HAMENEİ'YE KUTLAMA MESAJI

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) siyasi ofis başkanı İsmail Heniyye, İran İslam inkılabı rehberine hitaben gönderdiği mesajda, İslam inkılabının 41. zafer yıldönümünü tebrik etti.

Heniyye'nin mesajında, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin Meselesi konusunda izlediği ilkeli tutumu ve  Filistin halkı ve direnişine verdiği destekten övgüyle sözedilirken, İslam inkılabı rehberi için Allah'tan uzun ömür ve İslam cumhuriyeti ve halkının ilerlemesi ve kalkınmasını sürdürmesi temenni edildi.

Bu arada Kuzey Kore lideri de İran cumhurbaşkanına gönderdiği mesajda İslam inkılabının zafer yıldönümünü tebrik etti.  Kuzey Kore liderinin bu mesajı, K. Kore'nin yeni dışişleri bakanı tarafından İran cumhurbaşkanı ve İran dışişleri bakanına gönderildi.

İran'da 11 şubat 1979'da  rahmetli İmam Humeyni'nin liderliğindeki İslam inkılabı hareketi zafer ermişti. 

İran halkı her yıl bu münasebetle inkılab yıldönümünde milyonluk kitleler halinde  cadde ve meydanları doldurarak  inkılabı kutlamakta ve İslam inkılabı değerlerine ve ülküsüne bağlılığını göstermektedir. 

 

İran halkı dün de bu münasebetle düzenlenen kutlama merasimlerine geçmiş yıllara göre daha da görkemli bir şekilde katılırken başta ABD tarafından ortaya atılan sözde 'Yüzyılın Anlaşması' başta olmak üzere dünya emperyalizmi ve siyonizminin siyasetlerini ve girişimlerini kınadılar.  

parstoday

Yorumlar