HAMAS HEYETİ MALEZYA'DA

 

Görüntülenme: 2028 Tarih: 22 Ocak 2020 17:42
HAMAS HEYETİ MALEZYA'DA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye Hamas'tan bir heyetle birlikte dün ikindi vaktinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a ulaştı. Ziyaretin amacının başta Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed olmak üzere ülkenin bazı ileri gelenleriyle görüşmeler yapmak olduğu haber verildi.
 
Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında ziyaretle Filistin halkına yardım ve desteğin artırılması ve Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikelerin bertaraf edilmesi için gayretler sarf edildiğine dikkat çekildi.
 
Açıklamada Hamas ileri gelenlerinden bir kadronun son dönemde bölgede muhtelif ülkelere ziyaretler yaptığı ve bu ziyaretler esnasında birçok ileri gelen şahsiyetle görüşmeler gerçekleştirildiği, yapılan görüşmelerden Filistin davası yararına olumlu neticeler elde edildiği vurgulandı.
 
Heniyye de yaptığı açıklamada Filistin halkının Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya ve ümmetin kutsal değerlerine sahip çıkma konusundaki ahdine bağlı kalacağını, haklarına ve ulusal ilkelerine sahip çıkacağını dile getirdi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar