HAMAS HEYETİ LÜBNAN BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

 

Görüntülenme: 1930 Tarih: 20 Temmuz 2019 15:16
HAMAS HEYETİ LÜBNAN BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin “yabancı işçi” olmadıklarını ve Filistinli mültecilerle ilgili özel siyasi tanımlamaya dokunulmaması gerektiğini söyledi.
Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak başkanlığında bir heyet dün Lübnan Başbakanı Saad El-Hariri’yi ziyaret ederek Lübnan Çalışma Bakanlığı’nın son kararlarını görüştü.
İzzet Er-Reşak, heyetin El-Hariri’yle ikili ilişkileri ve Lübnan’da yaşayan Filistinlilerle ilgili gelişmeleri ele aldığını bildirdi.
“Lübnan’da yaşayan Filistinlilerin yabancı işçi olmadıklarını vurguladık” diyen Er-Reşak, Filistinli mültecilerin bulundukları ülkelere kalıcı olarak yerleştirilmelerine karşı olduklarını bir kez daha hatırlattıklarını ifade etti.
Er-Reşak, Lübnan’ın güvenliğine ve istikrarına önem verdiklerini belirterek, Lübnan Başbakanı’nın heyetin taleplerini anlayışla karşıladığını kaydetti.
Lübnan Başbakanı Saad El-Hariri’yi ziyaret eden Hamas heyetinde hareketin liderlerinden Üsame Hamdan, Ali Bereke ve Ahmed Abdülhadi’nin yer aldığı, görüşmeye ayrıca Filistin-Lübnan Diyalog Komitesi Başkanı Hasan Muneymine’nin de katıldığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar