HAMAS: FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİN DÖNÜŞ HAKKI İLKESİNE BAĞLIYIZ

 

Görüntülenme: 1885 Tarih: 25 Aralık 2019 08:20
HAMAS: FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİN DÖNÜŞ HAKKI İLKESİNE BAĞLIYIZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki başkanı Mahir Salah, Lübnan’daki Filistinli mülteciler davasının Hamas yönetiminin önceliklerinin başında yer aldığını açıkladı.
 
Hamas’ın yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiriye göre, Salah dün (24 Aralık Salı) Lübnan’ın güneyindeki Sur kentinde yer alan Filistinli mülteci kamplarını ve mahallelerini ziyaret etti.
 
Salah’ın Sur’daki El-Ma’şuk Mahallesi’ni, Halk Kütüphanesi’ni ve Filistin Kültür Mirası Müzesi’ni ziyaret ederek bir grup yazar ve düşünür ile toplumun ileri gelenleriyle görüştüğü kaydedildi.
 
Hamas’ın başta Filistinli mültecilerin dönüş hakkı olmak üzere tüm sabitelere bağlı olduğunu ifade eden Salah, dönüş hakkının kişisel ve toplu bir hak olduğunu, fedakârlıklar ve teşvikler ne kadar büyük olursa olsun dönüş hakkından taviz verilemeyeceğini söyledi.
 
Salah ve beraberindeki Hamas liderlerinin kuzeydeki El-Burc Kampı’nı da ziyaret ederek kamp sokaklarında dolaştıkları ve Filistinli mültecilerin durumları hakkında bilgi aldıkları ifade edildi.
 
Hamas’ın topraklarına dönünceye kadar mültecilerin sıkıntılarını hafifletmeye gayret edeceğini belirten Salah, Şehit Basil Cuma ve Şehit Hasan Haddad’ın ailelerini de ziyaret etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar