HAMAS: ERBAKAN'IN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Görüntülenme: 2773 Tarih: 27 Şubat 2020 23:38
HAMAS: ERBAKAN'IN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hamas'ın önemli isimlerinden Sami Ebu Zuhri, Milli Görüş lideri Erbakan Hoca'ya ilişkin milligazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 9. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anılıyor. Toplumun farklı kesimleri tarafından saygıyla anılan Erbakan, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat etmişti.

Milli Görüş lideri Erbakan, hayatı boyunca canı ve malıyla cihad etmiş ve Allah'ın (cc) rızasını kazanabilmeyi amaç edinmişti. 

Erbakan'ın mücahede ile dolu hayatında Filistin davası büyük bir önem arz ediyordu. Denizden nehire tüm Filistin topraklarının özgürleşmesi için çaba harcayan Erbakan Hoca sadece Türkiye halkının değil Filistinlilerin de büyük saygısını kazandı.

 

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Filistin davasının ne ifade ettiği çok iyi biliniyor. Peki Filistin direnişi için Erbakan ne ifade ediyor? Söz konusu soruya dair Filistin direnişi denilince akla ilk gelen oluşumlardan olan Hamas'ın önemli ismi ile görüştük.

‘TÜRKİYE'DE FİLİSTİN SEVDASININ VE DAVASININ TOHUMLARINI EKTİ’

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Milli Görüş lideri Erbakan'ın vefatının sene-i devriyesi dolayısıyla milligazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Erbakan Hoca’nın sadece Türkiye değil tüm İslam alemi için iyi bir örnek olduğunu söyleyen Ebu Zuhri, “Erbakan, Türkiye'de Filistin sevdasının ve davasının tohumlarını eken yegane liderdi” dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistinliler olarak Milli Görüş lideri Erbakan’ın mirasına sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Erbakan ile gurur duyduklarını belirten Zuhri, “Erbakan'ın Filistin davasına olan katkısı ve davadaki rolünü asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Röportaj: Bekir ŞİRİN

Çeviri: Muhammed ÖZDEMİR

MİLLİ GAZETE

Yorumlar