HAMAS: DİRENİŞ İŞGALCİLERİN DAYATTIKLARI DENKLEMLERE TESLİM OLMAYACAK

 

Görüntülenme: 1841 Tarih: 26 Aralık 2019 01:07
HAMAS: DİRENİŞ İŞGALCİLERİN DAYATTIKLARI DENKLEMLERE TESLİM OLMAYACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin direnişinin yeni denklemler belirleme gücüne sahip olduğunu ifade ederek, direnişin Filistinlileri savunma ve koruma sorumluluğundan vazgeçmeyeceğini, şartlar ne olursa olsun işgalcilerin dayattıkları denklemlere teslim olmayacağını açıkladı.
 
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların tırmandırılmasından ve direnişe ait alanların hedef alınmasından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.
 
Berhum, “Saldırılar, işgal rejiminin ahmaklığının ve kendi iç krizlerini dışarıya taşıma çabasının bir parçası” dedi.
 
Saldırıların zamanlamasının ve boyutunun işgal rejiminin El-Kassam Tugayları’yla girdiği askeri, güvenlik ve istihbarat savaşlarında başarısız olmasının yol açtığı derin krizleri yansıttığını kaydeden Berhum, işgal rejiminin saldırılarını sürdürmesinin bu aşamada yol açabileceği sonuçların farkında olmadığına işaret ettiğini belirtti.
 
İşgal ordusu bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde direnişe ait alanlara bir dizi hava saldırısı düzenledi.
 
İşgal ordusu sözcüsü, dün akşam Gazze Şeridi’nden füze atıldığını öne sürerken, işgal medyası Askalan kentinde sirenlerin çalması üzerine işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun toplantı yaptığı salondan apar topar çıkarıldığını bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar