HAMAS ABD'NİN ASILSIZ SUÇLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 2328 Tarih: 22 Temmuz 2020 08:01
HAMAS ABD'NİN ASILSIZ SUÇLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın üst düzey üyelerinden İsmail Rıdvan, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft'ın Hamas hareketine yönelik suçlayıcı açıklamalarını sert bir şekilde kınadı.
 
Konu hakkında Quds Press Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Hamaslı yönetici Rıdvan, “Craft tarafından yapılan Amerikan açıklamalarını kınıyoruz. Bu açıklamalar, ön yargılardan ve gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.
 
ABD yönetiminin işgal rejiminin savaş suçlarını örtbas etmeye çalıştığını belirten Rıdvan, “Washington'un açıklamaları, işgalci İsrail’in, Filistin halkımıza yönelik işlediği suçların, insan haklarına ve uluslararası kanunlara aykırı olmasına rağmen Gazze Şeridi'ni 14 yıldır abluka altında tutmasının görmezden gelindiğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Hamas hareketinin önemli isimlerinden olan Rıdvan, ABD yönetiminin verdiği sınırsız desteğin işgal rejimini daha da azgınlaştırdığını aktararak, “ABD iktidarı, işgal rejiminin politikalarını destekleyen tutumları takınmayı sürdürerek, Filistin halkına düşmanlıkta İsrail’e ortaklık etmektedir.” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na çağrıda bulunan Rıdvan, Gazze Şeridi’ndeki İsrail ablukasının bir an önce sonlandırılması ve Filistin topraklarında işlenen savaş suçları nedeniyle İsrailli asker ve istihbarat yetkililerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için harekete geçilmesini talep etti.
 
Craft dünkü BMGK oturumunda, işgal güçlerine karşı Filistinlilerin başlattığı direnişin öncülüğünü yapan Hamas hakkında asılsız suçlamalarda bulunmuş ve Gazze'de 2 milyonu aşkın Filistinlinin kötü şartlar altında yaşamasından hareketi sorumlu tutmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar