HALİL EL HAYYE OSLO EKİBİNİ FİLİSTİN HALKININ SİNESİNE DÖNMEYE DAVET ETTİ

 

Görüntülenme: 1776 Tarih: 14 Eylul 2019 19:30
HALİL EL HAYYE OSLO EKİBİNİ FİLİSTİN HALKININ SİNESİNE DÖNMEYE DAVET ETTİ

Gazze’deki İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, “Oslo Ekibi” olarak adlandırdığı Filistinli liderleri işgale karşı mücadele için Oslo Anlaşması’ndan kurtulup Filistin halkının sinesine dönmeye davet etti.
El-Hayye, dün Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze’nin doğusunda “Oslo Anlaşması tarihimizden silinsin” sloganıyla düzenlenen gösterilere katıldı.
Oslo Anlaşması’nın imzalanmasında rolü olanlardan hatalarını itiraf etmelerini isteyen El-Hayye, anlaşmanın daha çok bölünmeye ve işgalin yayılmasına yol açtığını söyledi.
El-Hayye, Oslo Anlaşması’nın Siyonist işgal rejimini bölgede istenmeyen bir varlık olmaktan çıkarıp normal bir devlet haline getirdiğine dikkat çekti.
Anlaşmanın meşru Filistin direnişinin taraflarının suçlu kabul edilmesine yol açtığını kaydeden El-Hayye, Oslo Anlaşması’nın Filistin için ikinci bir En-Nekbe (Büyük Felaket) teşkil ettiğini belirtti.
El-Hayye, Oslo Anlaşması’yla İsrail’in Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından tanındığını, Filistin topraklarının yüzde 87’den fazlasından taviz verildiğini, Filistin halkının haklarını kaybettiğini, bölünmenin kökleştiğini, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin teşvik edildiğini ve işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik daha çok cinayet işlemeye cesaretlendiğini ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar