HALİD MEŞAL: BÖLGEDE PATLAK VEREN KRİZLER FİLİSTİN DAVASINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

 

Görüntülenme: 1906 Tarih: 03 Kasım 2019 07:05
HALİD MEŞAL: BÖLGEDE PATLAK VEREN KRİZLER FİLİSTİN DAVASINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski Başkanı Halid Meşal, bölgede krizlerin patlak vermesinin Filistin davasına etkisinin olumsuz olduğunu söyledi.
 
Meşal, dün İstanbul’da düzenlenen “Beytu’l-Makdis’in Kadın ve Erken Ziyaretçileri” konulu konferansta yaptığı konuşmada, Arap dünyasında yaşanan krizlerin halkları meşgul ederek Filistin davasıyla ilgilenmekten alıkoyduğunu belirterek, bunun geçici bir durum olduğunu ifade etti.
 
İşgal rejiminin her ülkede halk iradesine karşı mücadeleye destek verdiğini belirten Meşal, hiç kimsenin Filistin davasını satamayacağını vurguladı.
 
Filistin davasının gerçek sahibinin İslam ümmeti ve Filistin halkı olduğunu belirten Meşal, Hamas’ın Filistin’de kapsamlı bir strateji üzerinde uzlaşı sağlanmasını istediğini ve ümmetin tüm akımlarının Filistin davasını desteklemesini istediğini dile getirdi.
 
Meşal, Arap ve İslam ülkelerinde İslami hareketin güçlü olmasının Filistin davasına güç katacağını ve zayıflamasının da Filistin davasını zayıflatacağını belirtti.
 
Herkesin dış sorunlardan muzdarip olduğuna değinen Meşal, İslami cemaatlerin liderlerine yenilenme ve gençleştirme çağrısında bulundu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar