GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR ARAYA GELEN HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ NE KONUŞTU?

 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 15 Ağustos 2019 03:30
GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR ARAYA GELEN HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ NE KONUŞTU?

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Es-Sinvar, Hamas ve İslami Cihad liderlerinin geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek direniş projesini, dönüş ve kurtuluş planlarını görüştüklerini söyledi.
Es-Sinvar, dün Rafah kentinde bayram vesilesiyle bir aileyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hamas ile İslami ve milli direniş gruplarının kurtuluş ve dönüş projesini tamamlamak üzere hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmenin üst düzeyde olduğuna işaret eden Es-Sinvar, toplantıya Hamas ve İslami Cihad’ın askeri ve siyasi liderlerinin katıldığını açıkladı.
Es-Sinvar, “Kardeşçe oturduk ve altı saat direniş projesini, işgalden kurtuluş için yapılan hazırlıkları, saldırılara karşı koymayı konuştuk” dedi.
Gazze Şeridi’ndeki tüm grupların ve askeri kanatlarının faaliyetlerinin geliştiğini ve gücünün arttığını kaydeden Es-Sinvar, dönüş ve kurtuluş hedefine ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.
Hamas lideri, “Silahımızdan, gücümüzden, füzelerimizden ve tünellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Sizinle ve gece gündüz çalışan çocuklarınızla bu gücü inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar