GAZZELİ ŞAMELLAH AİLESİ NAFTALİ BENNETT'İN İDDİALARINI YALANLADI

 

Görüntülenme: 2645 Tarih: 28 Şubat 2020 12:29
GAZZELİ ŞAMELLAH AİLESİ NAFTALİ BENNETT'İN İDDİALARINI YALANLADI

Gazze’deki Şamellah ailesi ve El-Muttahidun Şirketi, İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett tarafından ortaya atılan, şirketin paralarına el konulduğu iddiasını reddetti.
 
Aile ve şirket adına yayınlanan ortak açıklamada, Bennett tarafından söylenenlerin açıkça yalan ve iftira içerdiği, doğruluk payının olmadığı ifade edildi. 
 
Daha önce Bakan Bennett kişisel twitter sayfasında paylaştığı bir twitte, Filistinli işadamı Zuhayr Şamellah’ın sahip olduğu, El-Muttahidun Şirketinde 4 milyon dolara el koyduklarını açıklamıştı.
 
Bakan Bennett bu paraların, Gazze’deki direnişi desteklemek için İran’dan aktarıldığını iddia etmiş, fakat transfer edilen paralara el konulduğu tarihi, mekan ve nasıl gerçekleştiği konusunda hiçbir açıklama yapmamıştı.
 
Şamellah ailesi, bakanın bu açıklamasının, İsrail’de siyasi kazanımlar elde etmek için yapılacak olan seçim kampanyasının bir parçası olduğunu düşünüyor.
 
Aile, El-Muttahidun Şirketinin Filistin’de ticaret ve finans alanında hukuka bağlı olarak çalışan ticari bir şirket olduğunu vurgulayarak, uluslararası yetkililerden ve kurumlardan Filistin ekonomisine ve şirkete zarar veren bu beyanı kınamalarını ve reddetmelerini istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar