GAZZE HASTANELERİNDE KORONAVİRÜS TEŞHİSİNDE KULLANILAN MALZEMELER BİTTİ

 

Görüntülenme: 2247 Tarih: 09 Nisan 2020 10:39
GAZZE HASTANELERİNDE KORONAVİRÜS TEŞHİSİNDE KULLANILAN MALZEMELER BİTTİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükendiğini duyurdu. 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki merkez laboratuvarın, koronavirüs teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu, onlarca numunenin halen incelemede beklediğini söyledi.
Eşref el-Kudra, koronavirüs teşhisinde kullanılan test malzemelerinin yanı sıra temel ilaçların yüzde 44'ünün, tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 31'inin, laboratuvar malzemelerinin yüzde 65'inin tükenmesinin ciddi yansımaları olduğuna işaret ettikten sonra 1018 kişinin karantina süresini tamamladığını aktardı.
Eşref el-Kudra, uluslararası yardım kurumlarına, koronavirüsle mücadele için gerekli acil ihtiyaçların giderilmesi konusunda sorumluluk üstlenme çağrısında bulunup ilaç, tıbbi malzeme, koruyucu materyal ve laboratuvar gereçlerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Dünyanın farklı ülkelerinden Gazze'ye dönen Filistinliler, okul, otel ve sağlık merkezlerinde tedbir amaçlı 21 gün karantinada tutuluyor.
İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. 13 yıldır abluka altındaki Gazze halkı, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok alandaki kısıtlı imkânlar nedeniyle zorluklar yaşıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar