GAZZE'DE KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINDAN SİYONİST İSRAİL SORUMLU OLACAKTIR

 

Görüntülenme: 2059 Tarih: 25 Mart 2020 11:52
GAZZE'DE KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINDAN SİYONİST İSRAİL SORUMLU OLACAKTIR

Filistin İnsan Hakları Merkezi, Gazze'deki sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ettiğini dile getirerek bölgede yeni tip korona virüsünün yayılması halinde ortaya çıkabilecek felaket konusunda uyarılarda bulundu.
 
Merkez dün yaptığı basın açıklamasında; "salgının bölgede yayılması durumunda Gazze'deki sağlık teşkilatının korona virüsünün bulaştığı hastaların tedavisi için gerekenleri yapma gücü yetiremeyeceğinden korkuyoruz" dedi.
 
Merkezin yaptığı açıklamaya göre Gazze'deki sağlık organları zaten işgal yönetiminin 13 yıldan beridir sürdürdüğü ablukadan dolayı gerekli malzemelere, araçlara ve ilaçlara sahip değil. Buna ayrıca Filistin içindeki bölünmeden dolayı Ramallah'taki yönetimin Gazze'ye yönelik cezalandırma uygulamalarının sebep olduğu sıkıntılar da eklenmiş durumda. Bütün bu sebeplerden dolayı Gazze'de sağlık sektörü iyice zayıf düşmüş durumda. İhtiyaç duyulan temel ilaçlardan ve tıbbi malzemelerden birçoğu mevcut değil. Bu alanda görev yapabilen eleman sayısı da azalmış durumda. O yüzden normal şartlarda bile sağlık alanındaki taleplere karşılık vermekte zorluk çekiyor.
 
Filistin İnsan Hakları Merkezi, Gazze halkının ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemeleri temin etme sorumluluğunun İsrail'in üzerinde olduğunu ve yayılmakta olan salgınlar karşısında bölge insanının korunması için gerekli çalışmaları yapmasının zorunlu olduğunu, bunun 1949 tarihli Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin 55 ve 56. maddelerinin bir gereği olduğunu dile getirdi.
 
Merkez uluslararası toplumu ve Dünya Sağlık Örgütü'nü İsrail işgal rejimini görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye zorlamak ve bölgenin ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemelerin sokulmasına izin verilmesi için baskı yapmaya çağırdı.
 
Merkez uluslararası toplumu ve insani yardım kuruluşlarını korona virüsüne karşı mücadele edilebilmesi için Gazze Şeridi'ndeki sağlık sektörüne yardımda bulunmaya, bu bölgedeki hastanelerin ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemeleri temin etmeye çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar