GAZZE'DE İLAÇ KRİZİ HAD SAFHADA

 

Görüntülenme: 2711 Tarih: 24 Temmuz 2019 01:44
GAZZE'DE İLAÇ KRİZİ HAD SAFHADA

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, ilaç ve tıbbi malzeme yokluğunun kritik bir aşamaya ulaştığını ve hastaların hayatlarını tehdit ettiğini açıkladı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürü Münir El-Beraş, dün Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki hastaların durumunu anlatmak için kelimelerin ve resimlerin yetersiz olduğunu belirtti.
 
Hastaların durumlarının eskisinden daha kötü olduğuna işaret eden El-Beraş, sağlık ekiplerinin uykularını kaçıran ilaç krizinin hastaların iyileşme ümitlerini boğduğunu söyledi.
 
Göstergelerin ve verilerin tüm sağlık hizmetlerini zor durumlarla karşı karşıya bıraktığını bildiren El-Beraş, ilaç ve tıbbi malzeme tüketiminin devam ettiğini hatırlattı.
 
El-Beraş, temel ilaçların yüzde 50’sinin tükendiğini ve bunun da hastaların yarıdan fazlasının ilaçsız kalması anlamına geldiğini belirtti.
 
Tıbbi malzemelerin yüzde 25’inin, laboratuvar ve kan bankası gereçlerinin yüzde 60’ının tükendiğini kaydeden El-Beraş, bu durumun daha önce görülmemiş ve çok tehlikeli olduğunu ifade etti.
 
El-Beraş, ufukta ciddi çözüm önerilerinin olmadığını ve daha başka ilaçların da tükenme tehlikesi bulunduğunu açıkladı.
 
Filistinli yetkili, ilaç krizinden ve hastaların hayatından tamamen Gazze Şeridi’ne abluka uygulayan işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar