GAZZE'DE CAMİLERİN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

 

Görüntülenme: 3140 Tarih: 18 Mayıs 2020 10:37
GAZZE'DE CAMİLERİN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Gazze bölgesindeki Koronayla Mücadele İçin Hükümet Komisyonu dün yaptığı açıklamada Gazze'deki camilerin Ramazan'ın son cuması ve bayram namazı için kontrollü olarak açılacağını duyurdu.
 
Komisyon bugün Gazze şehrinde yaptığı resmi açıklamada camilerin Ramazan ayının son cuma günü cuma namazlarının kılınması için kontrollü olarak ve korona salgını karşısında halkın genel sağlığının korunması için bazı tedbirlerin alınması suretiyle açılacağını bildirdi.
 
Açıklamada: "Hastalar, müzmin hastalıkları olan yaşlılar, karantina süreleri yeni bitmiş olanlar, hastalığa yakalanmaktan korkanlar, kadınlar ve henüz yükümlülük yaşında olmayan çocuklar evlerinde öğle namazı kılar" denildi.
 
Açıklamada mübarek Ramazan bayramı namazının da cuma namazı için başvurulan uygulamalardaki gibi uygulamalarla kılınabileceği ifade edildi.
 
Komisyon cuma ve bayram namazlarının kılınabilmesi konusunda uzman organların belirlediği şartlara uyulmasının şeri bir sorumluluk olduğuna dikkat çekilerek bunlarda kusur edilmemesi gerektiği, bunların başında da namaz kılanlar arasındaki mesafenin korunması, maske takılması ve musafaha yapılmaması geldiği belirtildi.
 
Namaza geleceklerden yanlarında özel seccadelerini de getirmeleri, abdesthanelerin kapalı tutulması, giriş ve çıkışlarda mesafeli durulması istendi.
 
Gazze bölgesindeki Vakıflar Bakanlığı koronavirüsün yayılmasına karşı bir tedbir olarak 23 Mart tarihinde camileri kapatmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar