GASIP İSRAİL YÖNETİMİ KUDÜSLÜ AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

 

Görüntülenme: 2622 Tarih: 13 Mart 2020 04:08
GASIP İSRAİL YÖNETİMİ KUDÜSLÜ AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

İsrail işgal yönetimi, işgal altındaki Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Şufat mülteci kampından olan Filistinli Tarık Muhammed Ali’yi ailesine ait dört katlı binayı kendi elleriyle yıkmaya zorladı.
 
Tarık Muhammed Ali bugün yaptığı açıklamada, yaklaşık iki hafta önce İsrail Yüksek Mahkemesi’nin, evini kendi elleriyle yıkma kararı çıkardığını, kendisi yıkmadığı takdirde işgal yönetimine ait özel yıkım ekiplerinin buldozerle yıkıma başlayacaklarını söyledi. Tarık Ali, evi hakkında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkarıldığını belirtti.
 
İşgal yönetimi Kudüs’teki Filistinlilere yeni bina inşa etmeleri veya mevcut binalarını genişletmeleri için ruhsat vermiyor, izinsiz yapılanlar hakkında da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkarıyor. Filistinliler yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar, eğer yıkımı kendileri yapmazsa işgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri yıkımı gerçekleştiriyor ancak bina sahibi Filistinli bu iş için yüksek miktarlarda para ödemek zorunda kalıyor.
 
Şufat mülteci kampının birçok yahudi yerleşim merkezi ve ırkçı ayırım duvarı ile üç yönden kuşatılması dikkat çekici bir durumdur.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar