GASIP İSRAİL SELFİT'TE SU KUYULARINI KAPATIYOR

 

Görüntülenme: 2790 Tarih: 27 Ocak 2020 13:06
GASIP İSRAİL SELFİT'TE SU KUYULARINI KAPATIYOR

İsrail işgal yönetimine ait yıkım araçları dün sabah Batı Yaka'nın orta kesiminde yer alan Selfit şehrinin batısında yer alan Zaviye beldesinin batı mıntıkasında tarım arazilerinin sulanması için kullanılan bir su kuyusunu daha yıktı. Ayrıca on ayrı kuyunun yıkılacağına dair de uyarıda bulundu. Yıkım amacıyla gelen araçlar ayrıca bölgede geniş bir alanda düzleme yaptılar ve tarım arazilerine büyük miktarda zarar verdiler.
 
Zaviye Belediyesi'nin başkanı Mahmud Mavkıdi işgal güçlerinin Srisiya mıntıkasına baskın düzenlediklerini ve Muaz Hamdan Muslıh adlı şahısa ait su kuyusunu yıktıklarını belirtti.
 
Mavkıdi bugün yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin ayrıca on su kuyusunun yıkılacağına dair uyarıda bulunduklarına dikkat çekti.
 
İşgal güçlerinin Selfit'in kuzey kesiminde daha önce de muhtelif tarım arazilerinin kuyularını yıkarak toprakların kurumasına neden olduğu ifade edildi.
 
Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Ariel yahudi yerleşim merkezine ait iş araçları ayrıca Selfit'in kuzeyinde Corc El-Battih ve Kefayif Azril mıntıkaları hizasında uzanan Vadi Abdurrahman mıntıkasında ekili tarım arazilerini tahrip ederek tarım ürünlerine büyük miktarda zarar verdiler.
 
Yahudi yerleşimcilerin Ariel yahudi yerleşim merkezinin çevresindeki bölgelerde altyapıyı tahrip etmek ve yolları kapatmak için büyük miktarlarda toprak yığdıklarına da dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar