GASIP İSRAİL'İN TÜM ENGELLEMELERİNE RAĞMEN ON BİNLERCE FİLİSTİNLİ SABAH NAMAZINI MESCİDİ AKSA'DA KILDI

 

Görüntülenme: 1796 Tarih: 19 Haziran 2020 07:58
GASIP İSRAİL'İN TÜM ENGELLEMELERİNE RAĞMEN ON BİNLERCE FİLİSTİNLİ SABAH NAMAZINI MESCİDİ AKSA'DA KILDI

Siyonist İsrail’in bütün engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli, sabah namazını, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescidi-i Aksa ve Batı Şeria’nın camilerinde eda etti. İşgal altındaki camiler tarihi bir kalabalığa şahitlik etti.
 
Işıkların, sabaha karşı doğuda ufuktan göğe doğru dikey olarak yükselmeye başlamasıyla (fecr-i kâzib) birlikte sabah namazını cemaatle kılmak isteyen binlerce Filistinli, yanlarına çocuklarını da alarak ailece Mescidi Aksa’nın avlusunda ve kapılarında yerlerini aldılar.   
 
Siyonist İsrail’in, ilk kıblemiz Aksa başta olmak üzere İslami eserleri ve işgal ettiği toprakları Yahudileştirmeye yönelik girişimlerini reddeden Filistinliler, beş vakit namazlarını camilerde kılmaya özen gösteriyor. 
 
İsrail'in Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmaları hızla sürerken Filistinli vatandaşlar, Mescidi Aksa'nın işgalini engellemek için 'ribat nöbeti' tutuyor. 
 
İsrail’deki fanatik Yahudi çeteler, taraftarlarını ve Yahudi toplumunu, zaman zaman Mescidii Aksa'nın El-Mağaribe Kapısı önünde toplanmaya ve Mescidii Aksa'ya baskın düzenleyerek avlusunda veya kapılarına Siyonistlerin bayrağını dikmeye yönelik çağrılarda bulunuyor. Filistinliler ise erkeğiyle, kadınıyla, genciyle mescitte nöbet bekleyerek bu saldırılara engel olmaya gayret ediyor.
 
Yüz binlerce Filistinli Müslüman sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa, Hz. İbrâhim Camisi ve işgal altındaki Filistin’in diğer camilere akın etti.
 
Filistin merkezli yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre bugün (19 Haziran 2020) sabah namazı vaktinde yüz binlerce Müslüman, Mescidi Aksa’yı ve diğer kutsal mekânları yerleşimcilik ve Yahudileştirme tehdidine karşı desteklemek için sabah namazlarını bu mekânlarda kıldı.
 
İsrail işgal güçleri Kudüs’te Filistinlilerin Mescidii Aksa’ya ulaşmasını engellemek için yollarda sıkı tedbirler aldı. İbadet edenlerin eşyalarına el koydu. Kimlik kontrolü yapan işgalciler, mescide girme yasağı olan vatandaşların Mescidi Aksa’ya girmelerine engel oldu.
 
Mescidi Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail’in Yahudileştirme ve ilhak planlarına karşı önümüzdeki Cuma gününden itibaren Mescidi Aksa’da yeniden başlayacak olan kalabalıklar halinde sabah namazı kılma “Büyük Şafak” organizasyonuna imkânı olan tüm Filistinlilerin katılması gerektiğini duyurmuştu.
 
Kudüs sakinlerine Mescidii Aksa'ya daha çok sahip çıkmaları çağrısında bulunan Şeyh Sabri, "Mescidi Aksa'da daha fazla bulunmak ve orada ribatta kalmak işgalci İsrail’e en iyi cevaptır." ifadelerini kullandı.
 
Aynı zamanda Filistinliler, Siyonist İsrail’in Batı Şeria’nın güneyinde yer alan el-Halil’i “Yahudileştirme” adımlarına dikkat çekmek için Hz. İbrahim Camisi’ne akın etti. “El-Fecr el-Azim” (Büyük Şafak) adlı organizasyon doğrultusunda on binlerce Filistinli vatandaş, sabah namazını kılmak üzere Hz. İbrahim Camisi’ne gitse de işgalci güçlerin barikatlarıyla karşı karşıya kaldı.  Filistinliler, namazdan önce ve sonra tekbirler getirip marşlar söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar