GASIP İSRAİL GÜÇLERİ MESCİDİ AKSA'NIN ER RAHME KAPISI NAMAZGAHINA BASKIN YAPTI

 

Görüntülenme: 2000 Tarih: 18 Ağustos 2019 14:13
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ MESCİDİ AKSA'NIN ER RAHME KAPISI NAMAZGAHINA BASKIN YAPTI

İşgal güçleri dün akşam geç saatlerde Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na baskın düzenledi ve namazgahtaki bazı eşyalara el koydu. 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Kudüslü kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na baskın düzenleyen işgal güçleri ayakkabılıkları ve ahşap paravanları dışarı çıkardı. 
İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerini kendilerine itiraz etmeleri halinde gözaltına almakla tehdit ettiği kaydedildi. 
İşgalcilerin son günlerde Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na yönelik saldırılarını yoğunlaştırdıkları ve namazgahı yeniden kapatmaya çalıştıkları belirtildi. 
İşgal yönetiminin 2003’te kapattığı Er-Rahme Kapısı Namazgahı Şubat ayında Kudüslülerce 16 yıl aradan sonra yeniden açıldı. 
Fanatik Yahudi cemaatlerinin Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nın yeniden kapatılması çağrıları sürerken işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olan namazgahı yeniden kapatma girişimleri şu ana kadar Filistinlilerin direnişi sayesinde amacına ulaşamadı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar