GASIP İSRAİL GAZZELİ ESİRLERİN AİLELERİYLE GÖRÜŞMESİNİ ENGELLİYOR

 

Görüntülenme: 2384 Tarih: 22 Temmuz 2020 13:51
GASIP İSRAİL GAZZELİ ESİRLERİN AİLELERİYLE GÖRÜŞMESİNİ ENGELLİYOR

Filistin Esirler Heyeti bünyesindeki Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, Siyonist İsrail, 2006’dan beridir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi sakinlerinden olan 264 aileyi, hapishanelerindeki esir çocuklarıyla görüştürmeyerek Filistin halkına yönelik hak ihlallerini hız kesmeden sürdürdüğünü kaydetti. 
 
Filistinli esirlerle ilgili sorunlardan sorumlu komisyonun başkanlığı görevini yürüten Fervane, korona krizinin Filistin’de baş gösterdiği Mart ayından bu yana İsrail hapishanelerindeki Gazzeli esirlerin aileleriyle görüşemediğini, birinci derecedeki yakın akrabalarıyla herhangi bir iletişimde bulunmadıklarını söyledi.
 
Son olarak Fervane yaptığı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne (ICRC), Filistinli esirlerin aileleriyle görüşebilmesi için işgalci İsrail rejimine baskı yapma çağrısını yineledi.
 
Siyonist İsrail Hapishaneler İdaresi, korona salgını nedeniyle aldığı sert ve keyfi önlemler kapsamında başta Gazzeliler olmak üzere Filistinli esirleri ne aileleriyle ne de avukatlarıyla görüştürüyor, bunun yanı sıra birden çok Filistinli esiri tek kişilik hücrelerde kötü sağlık koşulları altında tutuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar