GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLUYOR

 

Görüntülenme: 1644 Tarih: 25 Ağustos 2019 12:45
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLUYOR

İşgal altındaki Kudüs'te, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Vadi Kaddum Mahallesi'nde bir Filistinli evini kendi eliyle yıkmaya mecbur edildi.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal yönetimi Muhammed El-Abbasi isimli Filistinliyi, Silvan beldesinin Vadi Kaddum Mahallesi'nde bulunan evini kendi eliyle yıkmaya zorladı.
 
Evin sahibi Muhammed El-Abbasi kendisine evini yıkması için tebliğat yapıldıktan sonra yıkım işlemini derhal başlatması gerektiğinin aksi takdirde işgal yönetimine ait yıkım araçlarının gelip yıkacaklarının hatırlatıldığını dile getirdi. İşgal yönetimine ait araçların gelip yıkması durumunda ise çok büyük miktarda yıkım ücreti talep ediliyor.
 
Muhammed El-Abbasi de işgal yönetimine büyük miktarda yıkım ücreti ödemek zorunda kalmamak için tebliğin yapılmasından sonra dün yıkım işlemini başlattı ve bugün evini tamamen yıktı.
 
Siyonist işgal yönetimi Kudüs'teki Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla onlara inşaat ruhsatı vermiyor ve evlerinin ruhsatsız olduğunu ileri sürerek yıkmalarını istiyor. Yıkmamaları durumunda ise belediyenin araçlarını göndererek yıktırıyor ve buna karşılık da yüklü miktarda yıkım ücreti talep ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar