GASIP İSRAİL'E BİR TEPKİ DE ENDONEZYA'DAN

 

Görüntülenme: 2275 Tarih: 30 Mayıs 2020 04:12
GASIP İSRAİL'E BİR TEPKİ DE ENDONEZYA'DAN

Endonezya Cumhuriyeti, Siyonist İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria topraklarını yasadışı ilhak etme planını kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı. 
Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliği görevine dayanarak, Güvenlik Konseyi üyelerini ve uluslararası toplumu İsrail’in yasadışı planını reddetmeye çağırdığını söyledi. 
Marsudi, ayrıca ülkesinin, Birleşmiş Milletler’in kararlarına ve uluslararası meşruiyete uygun olan iki devletli çözümü destekleyen her türlü girişimin yanında durmaya devam edeceğini de belirtti. 
 
Siyonist İsrail’in ilhak planı 
ABD Başkanı Trump'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Ortayoğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
Siyonist İsrail’in yasadışı ilhak planına karşı devletlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar