GANTZ VE NETANYAHU EL AĞVAR'I İLHAK ETMEK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 1886 Tarih: 16 Kasım 2019 02:27
GANTZ VE NETANYAHU EL AĞVAR'I İLHAK ETMEK İSTİYOR

Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Bürosu tarafından yapılan açıklamada Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi ile Benny Gantz liderliğindeki Mavi-Beyaz ittifakının İsrail'in yeni hükümetini kurma konusunda öne geçebilmek için Filistin'in El-Ağvar bölgesini İsrail'e ilhak konusunda aralarında yarıştıklarına dikkat çekildi.
 
FKÖ'ye bağlı olan Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Bürosu'nun bugün yayınlanan haftalık raporunda bu yarışın İsrail liderlerinin düşmanca genişleme politikalarında ortak bir çizgide olduklarını yansıttığına dikkat çekildi. Açıklamada söz konusu iki siyasi hareketin liderlerinin, diğer siyasi partilerin ve oluşumların desteğini alarak hükümeti kurmak için yeterli çoğunluğu oluşturabilmek amacıyla bu konuyu onları ikna aracı olarak kullanmaya çalıştıkları ifade edildi.
 
Raporda işgal yönetiminin başbakanı Netanyahu'nun Ürdün'le Vadi Araba Anlaşması'nın imzalanmasının 25. yıldönümü münasebetiyle İsrail parlamentosu Knesset'in düzenlediği oturumda yaptığı konuşmada Gazze'de meydana gelenlerin Batı Yaka bölgesinde de meydana gelmemesi için İsrail'in Batı Yaka bölgesi üzerindeki güvenlik hakimiyetini koruması gerektiğini söylediğine dikkat çekildi.
 
Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz ittifakının da yeni hükümeti kurma konusunda bazı siyonist liderlerle yaptığı pazarlıklarda El-Ağvar bölgesini İsrail'e ilhak etme vaadinde bulunduğu ifade edildi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar