FİLİSTİNLİLERDEN SUUDİ ARABİSTAN'A ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1654 Tarih: 02 Nisan 2020 08:37
FİLİSTİNLİLERDEN SUUDİ ARABİSTAN'A ÇAĞRI

Suudi Arabistan’daki Tutuklulara Özgürlük platformu, Suudi hükümetine ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması nedeniyle mahkûmları serbest bırakmaları çağrısında bulundu.
 
Platform düzenlediği basın açıklamasında, “4 Nisan 2019 tarihinde Muhammed Salih el-Hudari başta olmak üzere onlarca Filistinli ve Ürdünlünün Suudi Arabistan'da tutuklanması İslam âleminde büyük bir sarsıntıya neden oldu” dedi.
 
Suudi Arabistan’ın, asırlar boyu Filistin davası gibi İslam ümmetinin önemli meselelerinde elini taşın altına koyan ülke olarak bilindiğine işaret eden platform, söz konusu tutuklamalarla Suudi Arabistan’ın, tarihi duruşuna aykırı davrandığını ve yaşadığımız bu zor günlerde Filistin davasını desteklemeye devam edeceği yönündeki Müslümanların beklentilerini boşa çıkardığını ifade etti.
 
Suudi hükümetin tutukladığı mahkûmlar arasında doktorlar, işadamları ve gazetecilerin de bulunduğuna dikkat çeken Suudi Arabistan’daki Tutuklulara Özgürlük platformu, “Suudi toplum ile kaynaşan, Filistin davasına her zaman sahip çıkan ve çok yakın bir zamana kadar da ülkede özel misafir statüsünde ağırlanan bu şahısların tutuklanması kabul edilebilecek bir durum değildir” açıklamasında bulundu. 
 
Filistin ve Suudi Arabistan arasındaki derin ilişkiye dayanarak bu çağrıda bulunduklarını aktaran platform, yeryüzünün en faziletli üç mescidine ev sahipliği yapan iki ülkenin aralarında dayanışmayı tesis etmeleri halinde bölgenin gidişatını değiştirmeye ve işgal edilen toprakları kurtarmaya kadir olacaklarının altını çizdi.
 
Platform, Suudi Arabistan’ın, Muhammed Salih el-Hudari başta olmak üzere Filistinli ve Ürdünlü mahkûmları serbest bırakarak Filistin’le yeni bir sayfanın açılmasının ilk adımını atmış olacağını ve bu sayede bozulan imajını bir nebze de olsa düzelteceğini vurguladı. 
 
Platform, mahkûmların serbest bırakılması için tüm bireyleri ve sivil toplum kuruluşlarını başlattıkları kampanyaya destek vermeye çağırdı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar