FİLİSTİNLİ ÜÇ ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1757 Tarih: 06 Kasım 2019 00:46
FİLİSTİNLİ ÜÇ ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden üçü uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde keyfi olarak uygulanan idari hapis cezalarını protesto için başlattıkları açlık grevi eylemlerini sürdürüyor.
 
Kudüs’ün Ebu Dis beldesi sakinlerinden esir İsmail Ali, idari hapis cezasını protesto için 106 gün önce başladığı açlık grevine devam ediyor.
 
Kaynaklar, açlık grevindeki diğer iki esirden Ahmed Zehran’ın 44 gündür ve Mus’an El-Hindi’nin 43 gündür açlık grevinde olduğunu bildirdi.
 
İşgal güçlerinin uyguladığı tüm baskılara ve kasıtlı tıbbi ihmal politikasına rağmen esirlerin iradelerini kıramadı ve açlık grevine son vermelerini başaramadığı belirtildi.
 
Açlık grevindeki esirlerin aileleri, esirlerle ilgilenen kurum ve kuruluşlar ile insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, oğullarına daha çok destek verilmesini istedi.
 
Ailelerin Filistinli esirlerin açlık grevi eylemiyle işgal rejimi zindanlarında yürüttükleri mücadeleye verilen halk desteğinin seviyesinden de memnun olmadıkları kaydedildi.
 
İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasını protesto için açlık grevi yapan Filistin asıllı Ürdünlü kadın esir Hibe El-Lebedi, diğer Ürdünlü esir Abdurrahman Meri ile birlikte önümüzdeki Perşembe günü serbest bırakılacağına dair verilen söz üzerine 42 sürdürdüğü açlık grevi eylemine dün son verdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar