FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SİYONİSTLERİN İŞGAL PLANINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1490 Tarih: 26 Şubat 2020 19:01
FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SİYONİSTLERİN İŞGAL PLANINA TEPKİ

Filistinli milletvekilleri açıklamalarında, İsrail işgalinin, meydana gelen yeni olayların, Kudüs ve Batı Şeria’daki yeni Yahudi yerleşim mekanlarının, tarihin köklü gerçeklerini ve kendi topraklarında yaşayan Filistin halkının haklarını asla değiştiremeyeceğine dikkat çekti.
 
Milletvekilleri ayrıca, özellikle ABD yönetiminin “Yüzyılın Anlaşması” projesini ilanından sonra, İsrail işgal devletinin Filistinli vatandaşları sınır dışı etme eylemlerini ve yeni yerleşim mekanlarının inşası projesini hızlandırdığına önemle vurgu yaptı.
 
ABD yönetiminin geçen ocak ayının sonunda “Yüzyılın Anlaşması” projesini duyurmasından bu yana, üçüncü İsrail seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, yeni Yahudi yerleşkeleri inşası kararları, toprak ilhak kararları, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’te yerleşim yollarının inşası projeleri hızlandırıldı.
 
Yerleşimciler ayrıca Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistin vatandaşlarına yönelik saldırılarını hızlandırma konusunda, uluslararası kamuoyunun sessizliği ve araplar arasında yaşanan anlaşmazlıklardan destek aldılar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar