FİLİSTİNLİ GENCİN FOTOĞRAFI YILIN FOTOĞRAFI SEÇİLDİ

 

Görüntülenme: 1677 Tarih: 11 Kasım 2019 05:37
FİLİSTİNLİ GENCİN FOTOĞRAFI YILIN FOTOĞRAFI SEÇİLDİ

İngiliz The Guardian gazetesi, Gazze şeridinde Büyük Geri Dönüş protesto eylemlerine katılan Filistinli gencin fotoğrafını 2019 yılının fotoğrafı seçti.

Filistinli protestocu gencin fotoğrafı 2018 yılının Ekim ayında Büyük Geri Dönüş başlıklı barışçıl protesto eylemleri sırasında İsrailli askerlerle mücadelesi sırasında çekildi. Bu fotoğraf The Guardian gazetesi tarafından yılın fotoğrafı seçildi.

Fotoğrafı Anadolu haber ajansının fotoğrafçılarından Mustafa Hasune 22 Ekim 2018’de Gazze’nin doğusunda düzenlenen Büyük Geri Dönüş protestoları sırasında çekilmişti.

Aid Ebu Amro adındaki Filistinli gencin bir elinde Filistin bayrağı ve diğer elinde felahan (sapan) görünüyor.

Söz konusu Filistinli genç Büyük Geri Dönüş protestolarının simgelerinden birine dönüştü. Bu genç bu fotoğraf çekildikten bir sonraki Cuma gününde siyonistlerin keskin nişancıları tarafından yaralandı, ancak buna kaşın daha sonraki Cuma günlerinde diğer Filistinlilerle birlikte protesto eylemlerine katılmaya devam etti.

The Guardian gazetesi bu fotoğrafı 2018 yılında da dünyanın en üstün ve en etkileyici 20 fotoğrafı arasına koymuştu.

 

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü 30 Mart 2018’de toprak günü dolaysıyla Gazze şeridinde başladı. Bu protestolarda şimdiye kadar 330 Filistinli İsrailli askerlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü, 31 kişi de yaralandı.

parstoday

Yorumlar