FİLİSTİNLİ ESİRLERİN KORONOVİRÜS SALGINI KARŞISINDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

 

Görüntülenme: 1397 Tarih: 30 Mart 2020 15:13
FİLİSTİNLİ ESİRLERİN KORONOVİRÜS SALGINI KARŞISINDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Londra’daki Avrupa Filistin İletişim Forumu, Avrupa hükümetlerini ve parlamentolarını, özellikle dünyayı kasıp kavuran korona virüsü salgını karşısında Filistinli esirlerin güvenliğini sağlaması ve tüm gereken önlemleri alması için İsrail işgal rejimine baskı uygulamaya çağırdı.
 
Forum açıklamasında bu çağrının, Avrupa dışişleri bakanlıklarına ve yüzlerce parlamentere hitap ettiğini belirtti.
 
İsrail’in korona virüse karşı cezaevlerindeki Filistinli esirler için gereken önlemleri almadığı yönündeki endişelerini dile getiren Forum, cezaevlerinde gerekli hijyen ve dezenfektan malzemelerinin bulunmadığını ve yapılan inceleme sırasında özellikle birçok esirin korona virüsüne yakalanma tehlikesine rağmen eldiven ve maske takmadan hücrelerde dolaştıklarını belirtti.
 
Forum yapmış olduğu açıklamada, 43’ü kadın, 180’i çocuk ve 430’u idari tutuklu olmak üzere İsrail cezaevlerinde toplam 5.000 Filistinlinin tutulduğunu söyledi. Yapılan açıklamada ayrıca, 1967 yılından bu yana İsrail cezaevlerinde 67’si tıbbi ihmal nedeniyle olmak üzere toplam 222 Filistinli esirin hayatını kaybettiğini ve bunun yanı sıra acil tedaviye ihtiyaç duyan 700 esir bulunduğuna dikkat çekildi.
 
Forum’un ilişkilerden sorumlu yetkilisi Robert Andrews yaptığı açıklamada, İsrail cezaevlerindeki esirlere karşı mevcut durumun kabul edilemez olduğunu ve bazı esir ailelerinin Filistinli esirler arasında virüsün yayılması için kasıtlı girişimlerin olduğundan endişelendiklerini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar