FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİ EYLEM DALGASI BAŞLATMAYA HAZIRLANIYOR

 

Görüntülenme: 1759 Tarih: 16 Eylul 2019 22:02
FİLİSTİNLİ ESİRLER YENİ EYLEM DALGASI BAŞLATMAYA HAZIRLANIYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirler cezaevleri idaresinin verdiği sözleri yerine getirmekten kaçınmasını protesto için eylemlerini tırmandırma tehdidinde bulundu.
Esirler Enformasyon Ofisi, cezaevleri idaresinin açlık grevindeki esirler Abbas Es-Seyyid, Eşref İzğir ve Ahmed El-Kudra’yı tecrit hücrelerine naklettiğini açıkladı.
Esir Hareketi liderleri ve işgal rejimi cezaevleri idaresi arasındaki diyalogun başarısızlıkla sonuçlandığını kaydeden Esirler Enformasyon Ofisi, Esir Hareketi’nin tüm esirlerden haklarını savunmak için alacağı karara hazır olmalarını istediğini bildirdi.
Esirler Enformasyon Ofisi, işgal rejimi cezaevleri idaresinin daha önce verdiği sözden geri adım atarak cezaevlerine yerleştirilen ve kansere yol açan sinyal kesicileri kaldırmamakta ısrar ettiğini belirtti.
Esir liderlerinden daha başka isimlerin açlık grevine katılacağını kaydeden Esirler Enformasyon Ofisi, işgal rejimi zindanlarında önümüzdeki saatlerde gerilimin yükselmesinin beklendiğini söyledi.
İşgal rejimi cezaevleri idaresi, esirlerin cezaevlerine gizlice sokulan cep telefonlarını kullanmalarını önlemek için cezaevlerine sinyal kesici cihazlar yerleştirmişti.
Sinyal kesici cihazların umumi telefonları kullanmalarına izin verilmeyen esirlerin aileleriyle görüşmelerini engellerken esirlerde de baş ağrısına yol açtığı ifade ediliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar