FİLİSTİNLİ ESİR SON NEFESİNİ ANNESİNİN YANINDA VERMEK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 1563 Tarih: 09 Kasım 2019 06:57
FİLİSTİNLİ ESİR SON NEFESİNİ ANNESİNİN YANINDA VERMEK İSTİYOR

Hasta esir Sami Ebu Deyyak ömrünün son günlerini İsrail işgal rejiminin zindanlarının karanlığından uzakta ve annesinin yanında geçirmek istediğini ifade etti.
 
Esir Ebu Deyyak bu talebini, iki gün önce Remle Hapishanesi'nin revirini ziyaret eden, Özgürlükler Merkezi avukatı İbtisam Anati vasıtasıyla gönderdiği mektubunda dile getirdi. Avukat İbtisam Anati söz konusu reviri ziyaretinde hasta esirlerden bazılarıyla ve bu arada kanser hastası olan Sami Ebu Deyyak ile görüşme imkânı bulmuştu.
 
Esir Ebu Deyyak mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Son günlerimde ve son saatlerimde annemin yanında, sevdiğim yakınlarımın yanında olmak ve onların kolları arasındayken hayata veda etmek istiyorum. Elleri ve kolları bağlı bir şekilde hayata veda etmek istemiyorum."
 
Avukat Anati, Ebu Deyyak'ın yakında kimyasal tedaviye alınacağını, ağırlığının 80 kilodan 48 kiloya düştüğünü, ileri düzeyde kansızlık sorunu yaşadığını, çok şiddetli ağrılar çektiğini ve bu yüzden sürekli ağrı kesiciler aldığını, konuşurken sözlerini tamamlayamadığını belirtti.
 
Avukat Anati bu arada esir Mansur Muvakkade'nin de sürekli acılar ve ızdıraplar çektiğini, boynunda biriken yağlardan dolayı biyopsi yapıldığını, bunların giderilmesi için ameliyat yapılacağını ancak ameliyat tarihinin belirlenmediğini söyledi. Onun boynunda şişmenin beş yıldan beri mevcut olduğunu ve günde 12 farklı ilaç içtiğini ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar