FİLİSTİNLİ ESİR EL ĞARABİLE'NİN NASIL ŞEHİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

Görüntülenme: 1964 Tarih: 08 Temmuz 2020 22:07
FİLİSTİNLİ ESİR EL ĞARABİLE'NİN NASIL ŞEHİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Siyonist İsrail zindanlarında, 6 Temmuz Pazartesi öğlen saatlerinde 75 yaşındaki Sadi el-Ğarabile adındaki Filistinli esir tıbbi ihmal nedeniyle şehadete kavuşmuştu. 
 
Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği (Vaid), 75 yaşındaki Filistinli esir el-Ğarabile’nin işgal zindanlarında tıbbi ihmal nedeniyle şehit olduğunu doğruladı.
 
Filistin Esirler Medya Ofisinin bugün (8 Temmuz Çarşamba) sabah konuyla ilgili açıklamasında belirttiğine göre, işgalci İsrail zindanlarındaki esirler, el-Ğarabile’nin tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetmesini protesto etmek ve şehadetini yâd etmek amacıyla bütün hücre kapılarını kapatma yönünde karar aldı. 
 
Şehit esir el-Ğarabile’nin esaret hayatı, 1994’te bir İsrailli subayı öldürdüğü gerekçesiyle işgal güçleri tarafından tutuklanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla başlamıştı.  
 
Şehit esir el-Ğarabile, 1994’ten 2006’ya kadarki tutukluluk sürecini tek kişilik hücrede ve kötü sağlık koşulları altında geçirdi daha sonra diyabet, işitme ve görme rahatsızlıklarının yanı sıra şehadetine sebep olan prostat kanserine yakalandı. 
 
Şehit esir el-Ğarabile, işgal zindanlarında, 80 yaşındaki esir Fuad eş-Şuveyk’ten sonra Gazze Şeridi’nden yaşça en büyük ikinci esirdi.  
 
Filistinli esirin sağlık durumu iyice kötüleşmesine rağmen işgalci İsrail hapishane idaresi, el-Ğarabile’nin hastaneye nakledilip tedavi görmesi için yapılan tüm çağrılara kulak tıkamış ve hasta esiri kasıtlı bir şekilde ölüme terk etmişti. 
 
Diğer yandan, Şehit Sadi el-Ğarabile’nin şehadetiyle birlikte İsrail hapishanelerinde 1967'den bu yana 69'u tıbbi ihmal, 75'i gözaltına alındıktan sonra kasten öldürme, 7'si hapishanede doğrudan ateş açma ve 73'ü işkence sonucu şehit olan esirlerin sayısı 224’e yükseldi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar