FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KASIM SÜLEYMANİ'YE DESTEK

 

Görüntülenme: 2033 Tarih: 05 Ekim 2019 17:32
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KASIM SÜLEYMANİ'YE DESTEK

İran devrim muhafızları Kudüs tugayları komutanı tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik suikast komplosunun ortaya çıkmasının ardından bölgedeki direniş grupları tepki gösterdiler.

İRNA'nın haberine göre, Filistin İslami Cihad Hareketi üst düzey yetkilisi ve komutanlarından Ahmed El'Medlel, 'sözkonusu suikast komplosunun siyonist-Amerikan olduğunu zira bundan hedefin bölgede istikrar ve dengeyi ABD ve siyonist İsrail lehine bozmak olduğunu belirterek,  Tümgeneral Süleymani'nin hedef seçilmesinin de temelinde İran'ın bölgede terörizmle mücadele verdiği önemli girişimler olduğunu söyledi.

Filistin direniş komiteleri sözcüsü Ebu Mücahid de, ABD ve siyonist İsrail'i bu komplodan sorumlu tutarken 'Zira general Süleymani, bölgede ABD ve siyonistlere karşı çok büyük operasyonlar yapmıştır ve terörizmle mücadele adı bölgenin tarihine yazılmıştır' dedi.

Filistin Mücahid Hareketi Merkez Konsey üyesi Salim Ataullah da, general Süleymani'nin suikastinin her zaman dünya siyonizmi ve emperyalizminin hedefindeki bir program olduğunu belirterek, böyle bir girişimin aslında İslam ümmeti ve seçkin şahsiyetler aleyhinde bir girişim olduğunu bildirdi.

Irak İslami Hareketi üst düzey yetkililerinden Hüseyin el'Esedi de, sözkonusu suikast komplosunun yeni bir şey olmadığını belirterek, general Süleymani'nin bölgede terörizmle mücadeledeki başarılarının siyonist İsrail ve ABD için öfkeye neden olduğunu söyledi.

Filistin'in Özgürlüğü için Halk Cephesi genel sekreter yardımcısı Ebu Ahmed Fuad da,  el'Meyadin'e verdiği demeçte,  sözkonusu suikast komplosunun önlenmesini İran güvenlik güçleri ve istihbaratının büyük bir başarısı olarak niteledi.

 

İran devrim muhafızları ordusu istihbarat kurumu başkanı Hüseyin Taib, dün yaptığı açıklamada, general Süleymani'ye yönelik suikast komplosunun yenilgiye uğratıldığını söyledi.   

parstoday

Yorumlar