FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST ASKERLERİN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU GÖZÜNÜ KAYBETTİ

 

Görüntülenme: 1336 Tarih: 20 Şubat 2020 08:38
FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST ASKERLERİN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Filistinli çocuk Malik İsa, İsrail işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu bir gözünü kaybetti. Artık o sol gözüyle göremeyecek. 
 
Daha 8 yaşındaydı Malik İsa. Bir İsrail askerinin atmış olduğu plastik mermi sol gözüne isabet etti. Sol gözünün altına isabet eden mermi nedeniyle ortaya çıkan iç yarayı tedavi etmek için Çarşamba akşamı ikinci kez ameliyata alınan Malik İsa sol gözünü kaybetti.
 
Olay İseviyye mahallesinde gerçekleşti. Küçük Malik sırtında çantası, kız kardeşiyle birlikte okuldan eve dönerken bir İsrail polisinin attığı plastik mermi gözüne isabet etti.
 
İsrail gazetesi Haaretz’in internet sitesinde Salı günü yayınlanan haberde, birkaç gün önce İseviyye’de plastik mermiyle vurulan Malik İsa’nın yaralandığı olay anında çekilen video kayıtlarında, olayın yaşandığı sırada çocuğa ateş etmeyi gerektirecek olağanüstü bir hadise meydana gelmediği belirtildi.
 
Gazetenin haberinde dikkat çekilen bir başka ayrıntı ise, polisin duvara ateş ettiğini ve Malik’in gözüne plastik mermi değil taş isabet ettiğine inandığını söylemesi. Ancak Malik’in yaralanma anından hemen sonrasını gösteren videoda, çocuğun yaralandığı yerdeki insanların silah sesi duyduktan sonra paniğe kapıldıkları açıkça görülüyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar