FİLİSTİNLİ 3 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1738 Tarih: 15 Kasım 2019 13:41
FİLİSTİNLİ 3 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden üçünün açlık grevi eylemlerini zor koşullarda sürdürdüklerini açıkladı.
 
Heyet, açlık grevindeki esirlerden 42 yaşındaki Ahmed Zehran’ın Ramallah’a bağlı Deir Ebu Meşal beldesi sakinlerinden olduğunu ve 55 gün önce açlık grevine başladığını, 29 yaşındaki Musab El-Hindi’nin Nablus’a bağlı Tel beldesi sakinlerinden olduğunu ve 53 gün önce açlık grevine başladığını, 29 yaşındaki Abdullah Semhan’ın ise El-Halil’e bağlı Ez-Zahiriyye beldesi sakinlerinden olduğunu ve 11 gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.
 
Er-Ramle Cezaevi’nde tecrit odalarında tutulan esir Zehran ve esir El-Hindi’nin sağlık durumlarının her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Heyet, cezaevleri idaresinin esirlerin çektikleri sıkıntıları ve taleplerini görmezden geldiğini söyledi.
 
Heyet, Nefha Sahra Cezaevi’nde tutulan esir Abdullah Semhan’ın kız kardeşi Ravan Semhan’ın gözaltına alınmasını protesto etmek için açlık grevine başladığını, açlık grevindeki esirin kız kardeşi Ravan Semhan’ın 18 ay hapse mahkûm edildiğini ve Damon Cezaevi’nde tutulduğunu kaydetti.
 
Heyet ayrıca, esir Abdullah Semhan’ın 19 yıl hapis cezasına mahkûm olduğunu ve 2012 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında tutulduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar