FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ LİDERİNDEN TOPRAK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 1667 Tarih: 31 Mart 2020 07:01
FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ LİDERİNDEN TOPRAK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Direniş Hareketi siyasi bürosu başkanı İsml Hnye, Filistin toprağının bir zerresinin bile Siyonist rejime bırakılamayacağını ve Filistin'in bölünemeyeceğini ya da ayrıştırılamayacağını dile getirdi.
Hms siyasi bürosu başkanı İsml Hnye, Toprak Günü'nde yaptığı açıklamada, Filistin'in satılamayacağını veya bölünemeyeceğini ifade etti.
 
Filistin el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, Hnye; "Nehirden denize kadar Ras el-Nakura'dan Umm'ul-Raşraş'a kadar tüm Filistin satılamayan, ayrıştırılamayan veya bölünemeyen tek bir parça ülkedir ve toprağının her bir zerresi şehitlerin saf kanını anlatıyor." dedi.
 
Hms lideri; "Bu yıldönümü bize Trump'ın anlaşmasını ve işgal rejimini yasallaştırma girişimini hatırlatıyor. Düşmanlarımıza hiçbir faydası olmayan ve halkımızı haklarının tam olarak gerçekleşmesi için mücadele yolunu izlemekten vazgeçiremeyen bir çabadır bu." ifadelerini kullandı.
 
İsml Hnye, 1948 işgali altındaki bölgelerde, Kudüs'te veya Batı Şeria'da yaşayanlar arasında Hms için hiçbir farkın olmadığını vurguladı.
 
Toprak Günü, 30 Mart 1976'da meydana gelen ve Siyonistlerin işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki el-Celil köyünde 21 bin dunam (her dunam yaklaşık 1.000 metre) ele geçirdikleri ve sakinlerini çıkardıkları bir olayı ifade ediyor. Olay, işgal altındaki Filistin'de ülke çapında bir protesto başlatmış ve Siyonistlerle çatışmaya dönüşerek 6 şehit, 49 yaralı ve neredeyse 300 gözaltına ile sonuçlanmıştı.
rasthaber
Not: Bu haberi Facebookta paylaşırken cezalı duruma düşmemeniz için özel olarak hazırladık. Bu yüzden Hnyye'nin fotoğrafını kullanmadık. 

Yorumlar