FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİNDEN ARAP ÜLKELERİNİN YÖNETİMLERİNE VE STK'LARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1733 Tarih: 15 Nisan 2020 07:10
FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİNDEN ARAP ÜLKELERİNİN YÖNETİMLERİNE VE STK'LARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Siyonist İsrail hapishanelerinde ve bazı Arap ülkelerinde haksız yere tutuklanan Filistinli esirleri kendi hallerine terk etmeyeceklerini açıkladı.
Heniyye, Filistin İçin Adalet ve Uluslararası Arap Forumu Başkanı Maan Beşşur ve Ulusal - İslam Konferansı Genel Koordinatörü Halid es-Süfyani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 
İki liderle yaptığı telefon görüşmelerinde Heniyye, Amerikan ve İsrail yönetimlerinin “Yüzyılın Anlaşması” olarak lanse ettiği, gerçekte ise Filistin’i yok etmeye yönelik hazırlanan planın açıklanmasından sonra Filistin halkının maruz kaldığı yoğun baskılar, İsrail’in işgal atındaki Kudüs’ü Yahudileştirmeye yönelik attığı adımlar ve Filistin toprakları üzerinde yasal olmayan yollardan inşa edilen Yahudi yerleşim yerleri konularına değindi.
Heniyye iki lidere, abluka altındaki Gazze halkının yaşadığı sıkıntılar ve ülkelerinden sürgün edilmek suretiyle civar ülkelerin mülteci kamplarında yaşamak durumunda bırakılan Filistinli mültecilerin koronavirüs salgınının yayılmasıyla karşı karşıya kaldıkları tehditler hakkında bilgiler verdi.
Hamas lideri Heniyye, Beşşur ve es-Süfyani ile İsrail işgal hapishanelerindeki esirlerin kötü koşulları ve Suudi Arabistan'daki Filistinli tutuklular hususunda bilgi alışverişi yaptı.
Siyonist İsrail hapishanelerinde ve bazı Arap ülkelerinde haksız yere tutuklanan Filistinli esirleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Hamas lideri, “Arap ülkelerinin resmi makamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, hayatlarını ortaya koyarak Filistin davası için gece gündüz çalışan Filistinli esirlerin serbest bırakılması için acilen harekete geçme çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Filistin basınında yer alan haberlere göre, önemli kurumların yöneticiliğini üstlenen iki liderin, İsrail işgaline karşı verdikleri büyük mücadele ve Filistin toprakları ile Filistin halkı için şu ana kadar yaptıkları başarılı çalışmalarından ötürü Hamas hareketine ve İsmail Heniyye’ye teşekkür ettikleri öğrenildi. 
Suudi Arabistan’da Filistinlilere yönelik keyfi tutuklamalar 
Suudi Arabistan yönetiminin, ülkede ikamet eden Filistinlilere yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlattığı belirtildi. 
Suudi Arabistan'da tutukluların haklarını savunan "Düşünce Mahkumları" adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada, Riyad yönetiminin Filistin direnişine destek oldukları iddiasıyla ülkede ikamet eden Filistinlileri keyfi gözaltına aldığı ifade edilmişti. 
Açıklamada, gözaltına alınanlar arasında "Nisan 2019'da gözaltına alınan kişilerin çocukları ve yakınlarının" yer aldığı kaydedilmişti.
Cidde'de yaşayan Hamas yöneticisi Muhammed Salih el-Hudari (81) ve büyük oğlu Hani Nisan 2019'da gözaltına alınmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar