FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİ HENİYYE: İSRAİL'İN KİRLİ PLANLARI KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

 

Görüntülenme: 1941 Tarih: 01 Mayıs 2020 16:32
FİLİSTİN İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİ HENİYYE: İSRAİL'İN KİRLİ PLANLARI KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, İslam dünyasının en önemli kurumlarından biri olarak kabul edilen El Ezher Enstitüsü'nün şeyhi Ahmed et-Tayyib’i arayarak Ramazan ayı münasebetiyle kendilerini tebrik etti.
 
Hamas lideri Heniyye, el-Ezher Şeyhi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Ramazan ayının, başta el-Ezher’in âlimleri ve Mısır halkı olmak üzere bütün islam âlemine hayırlar getirmesini niyaz etti.
 
Filistin topraklarını hedef alan tehditlere değinen Heniyye, görüşmede Ahmed et-Tayyib’e, işgal altındaki Kudüs şehrine yönelik Yahudileştirme adımlarından ve Mescidi Aksa’ın hem zaman hem de mekân olarak bölünme planıyla karşı karşıya olduğunu aktardı.
 
İsmail Heniyye, işgalci İsrail’in, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını suiistimal ederek, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından Beyaz Saray'daki toplantıda açıklanan Yüzyılın Anlaşması planının hayata geçirilmesi, Filistin topraklarının Yahudileştirilmesi ve Batı Şeria topraklarını ilhak etme planları konularında ilerleme gayreti içinde olduğuna işaret etti.
 
Filistin Direniş Hareketi lideri Heniyye, İsrail’in kirli planları karşısında sessiz kalmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.
 
Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'de 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planını açıklamasının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar