FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN ARAP KRALLIKLARINA KINAMA

 

Görüntülenme: 2379 Tarih: 03 Mayıs 2020 01:54
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN ARAP KRALLIKLARINA KINAMA

İslami Cihad Hareketi, tarihin, basın yayın organlarını işgale ve emperyalistlere hizmet, onların meşrulaştırma projelerine destek için devreye sokanları konuşacağını ve onların isimlerinin utanç ve hainler listesinde yazılacağını dile getirdi.
 
İslami Cihad Hareketi'nin sözcüsü Musab El-Bureym bugün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde başta hayatlarını bu uğurda feda eden şehit ve esir basın mensupları olmak üzere gerçeği ortaya çıkarmak için çalışan, vakitlerini ve çabalarını adil davaları için harcayan, mazlum halklarının sesi olmaya gayret eden basın mensuplarına ve medya çalışanlarına selamlarımızı iletiyoruz.
 
Arap ve İslam dünyasındaki medyadan, işgalin karşısında durmayı tercih eden, dünyanın her yerinde hak sahiplerine ve mazlumlara acıyan her özgür görüşe selam olsun."
 
3 Mayıs tarihi Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ihya ediliyor. Filistin'de bu gün münasebetiyle işgal rejiminin Filistinli basın mensuplarına yönelik baskılarına ve bu durum karşısında Arap dünyasındaki birtakım medya organlarının işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi çağrıları yapmalarına tepkiler dile getirildi.
 
Suudi Arabistan'ın MBC kanalı, Filistinlilere saldırırken siyonist işgal güçlerini şirin göstermeye çalışan ve onlarla ilişkilerin normalleştirilmesini savunan Ummu Harun ve Mahrec 7 dizilerini yayından kaldırmama konusundaki ısrarını sürdürüyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar