FİLİSTİN HALKI MAHMUT ABBAS'IN İSTİFASINI İSTİYOR

 

Görüntülenme: 2227 Tarih: 18 Eylul 2019 21:20
FİLİSTİN HALKI MAHMUT ABBAS'IN İSTİFASINI İSTİYOR

Filistin Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin anketine göre Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın istifasını isteyen Filistinlilerin oranında artış olduğu bildirildi.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen Filistin Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, ankete katılanların yüzde 61’inin Abbas’ın Filistin Yönetimi Başkanlığından istifa etmesini ve yüzde 35’inin ise görevinde kalmasını istediğini açıkladı.
Anket sonuçlarına göre Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın istifasını isteyenlerin oranının yüzde 4 arttığı ve üç ay önceki ankette söz konusu oranın yüzde 57 olduğu ifade edildi.
Anket sonuçlarına göre Batı Yaka’da yaşayanların yüzde 55’inin ve Gazze Şeridi’nde yaşayanların ise yüzde 73’ünün Abbas’ın istifasını istediği, üç ay önceki ankette oranların Batı Yaka’da yüzde 49 ve Gazze Şeridi’nde yüzde 71 olduğu belirtildi.
Filistin Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, Abbas’ın icraatlarından memnun olanların oranının üç ay önce yüzde 38 iken bugün yüzde 37’ye düştüğünü, memnun olmayanların oranının ise yüzde 60’a yükseldiğini açıkladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar