FİLİSTİN'E İHANET İÇEREN ANLAŞMA ABD'DE İMZALANDI

 

Görüntülenme: 2263 Tarih: 16 Eylul 2020 10:31
FİLİSTİN'E İHANET İÇEREN ANLAŞMA ABD'DE İMZALANDI

Terör rejimi İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn arasında "ilişkilerin tamamen normalleşmesine" ilişkin anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray'da gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda ırkçı İsrail'in önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaların resmi imza töreni, Beyaz Saray'da gerçekleşti.

Irkçı İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bakanları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı. ABD ise anlaşmalar kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 uçakları dahil yeni gelişmiş silahların satışı için yardımcı olacak. Öte yandan anlaşma, Filistin açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamına geliyor.

Filistin'e göre Bahreyn ve BAE, Kudüs'ün ırkçı İsrail'in başkenti olarak kabul edildiği Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etti. Bununla birlikte, siyonist İsrail anlaşma karşılığında Batı Şeria'yı ilhak planını askıya almayı kabul ettiği iddia edildi.

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Doğru zaman geldiğinde Filistin de bu Barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız. Joe Biden başkan olursa ABD nin sahibi Çin, Rusya ve İran olur. Yaklaşık 5 ülkeyle yola koyulduk. 5-6 ülkenin daha çok süratle katılmasını sağlayacağız, halihazırda onlarla görüşüyoruz" dedi. 

Filistinlilerin 'Arap krallıklarının ihaneti' tepkisini gösterdiği, imzacı Arap tarafların ise 'İran'a karşı birlik, Filistin davasından daha önemli' vurgusunu yaptığı anlaşmalar için İşgalci Rejim Siyonist İsrail adına Başbakan Benyamin Netanyahu, BAE adına Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan ve Bahreyn adına Dışişleri Bakanı Abdullatif el Zayani Beyaz Saray'da bir araya gelerek tarihi ihanet anlaşmasını imzaladılar.

Netanyahu imza töreninde, imzacı Arap ülkelerine teşekkür ederken  bir kaç Arap ülkesinin de  bu sürece katılacağını iddia etti.

Bahreyn ve BAE yetkilileri ise sözkonusu ihanet  anlaşmanın   Filistin halkına yardımı olacağını iddia ettiler ve ABD yönetimine de anlaşmadaki katkısından dolayı teşekkür ettiler. 

parstoday

Yorumlar