FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN HAŞDİ ŞABİ'YE DESTEK

 

Görüntülenme: 1985 Tarih: 31 Aralık 2019 20:00
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN HAŞDİ ŞABİ'YE DESTEK

Amerika’nın Haşd-i Şabi’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik hava saldırısında onlarca mücahidin şehid edilip onlarcasının da yaralanmasına Filistin direniş hareketlerinden ortak tepki geldi.
 
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Gazze’deki liderlerinden İsmail Rıdvan, Amerika’nın Irak ve Suriye’deki Haşd-i Şabi güçlerine yönelik saldırısını kınayarak, “bu saldırılar aynı zamanda Filistin’e ve İslam ümmetine yapılmış saldırılardır” dedi.
 
Amerikan saldırılarını Siyonist bir planın uygulanması olarak tanımlayan İsmail Rıdvan, direniş hareketleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi adına açıklama yapan Hüseyin Mansur, Amerika’nın Filistin halkının, Arap İslam dünyasının temel düşmanı olduğunu belirterek “Amerika ile anladığı dille konuşulmalı” dedi.
 
Filistin Mücahidun Hareketi lideri Muamin Aziz ise, Amerika’nın küstahça Arap İslam dünyasının kapasitesini kırma amaçlı saldırılar düzenlediğini belirtirken İslami Cihad Hareketi Gazze liderlerinden Ahmed el Mudelleh ise, “Amerika’nın herhangi bir İslam ülkesine saldırılarını lanetliyoruz. Amerika direniş eksenini kendisine hedef alıyor, çünkü bu eksen Amerika’nın bölgedeki çıkarlarına ve çabalarına tehdit oluşturuyor” dedi.
 

Yorumlar