FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI: SİYONİST LİDERLER ATEŞLE OYNUYOR

 

Görüntülenme: 1763 Tarih: 20 Ağustos 2019 14:08
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI: SİYONİST LİDERLER ATEŞLE OYNUYOR

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Filistinli direniş grupları, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın sürmesinden, Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki ihlallerden, esirlere yönelik cinayetlerden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.
Direniş grupları bugün konuyla ilgili yayınlanan ortak bildiride, “Gazze’deki gençleri hedef alan saldırıdan Siyonist düşman sorumlu” dedi.
Bildiride, Gazze Şeridi’nde gençlerin yaptığının patlamanın uyarısı olduğunu ve işgal güçlerinin cinayetleri karşısında sessiz kalınamayacağı ifade edildi.
Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Siyonist düşmanı cinayetlerini sürdürmemesi yönünde çok uyardık. Fakat düşmanın liderleri hâlâ ateşle oynuyorlar. Allah’ın izniyle o ateşle kendileri yanacaklar.”
Gazze Şeridi’nin patlamak üzere volkan gibi kaynadığını bildiren Filistinli direniş grupları, özgürlüğe susayan Filistin halkının işgalcilerin planlarını boşa çıkaracağını kaydetti.
Direniş grupları, Filistin halkının özgür ve güçlü bir halk olduğunu, teslim olmayı ve kendisine dayatılmaya çalışılan planları kabul etmeyeceğini bildirdi.
Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşanan ihlallerin işgale karşı direnişin tırmandırılmasını gerektirdiğini söyleyen gruplar, Batı Yaka, Kudüs ve 1948’de işgal edilen topraklarda işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik eylemlerin artırılması çağrısında bulundu.
Direniş grupları, Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinden de silahlarını işgalcilere yöneltmelerini istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar